Social Media op je website

Social Media buttons

De tijd zonder Social Media kunnen we ons waarschijnlijk niet meer voorstellen. Op websites van o.a. bedrijven komt het nog te weinig voor dat er ook maar 1 link staat naar een social media. Wat ze niet weten is, dat ze door een simpele tutorial al verschillende widgets, plugins op hun website kunnen plaatsen. Vooral webbouwers  weten hoe zij zo’n plugin aan een website kunnen toevoegen. Heb je geen webmaster die dat kan doen, neem dan gerust contact op met Vette Media 😉 Wij helpen je graag op weg naar een betere website. Zo, alweer genoeg reclame gemaakt voor mijzelf laten we eens een voorbeeld erbij pakken.


Een goed voorbeeld is Yellow Frog, zij hebben op hun meest statische pagina een Facebook plugin toegevoegd. Op deze pagina is er een win-win situatie. Het eerste punt is: Er gebeurt wat op een statische pagina (hij wordt dynamischer) en mensen kunnen met hem in contact komen via Facebook (Like’n). Een andere oplossing is gewoon net als bij Fysiosportief Groningen (Rechtsboven) of mijn eigen bedrijf Vette Media (Onderin bij de footer) een Facebook button plaatsen. Hoe meer hij gelike’t wordt hoe meer mensen denken dat het interessant is. (Als er Ă©Ă©n schaap over de dam is, volgen er meer.) Voor de zoekmachine optimalisatie van je website helpt het natuurlijk ook goed mee om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om hun verbinden met social media. Van de ongeveer 22 regels waar Google op let, komt reputatie op social media vlak op de 7de plaats te staan. Omdat nog niet veel bedrijven aan social media doen kun je hier dus veel winst uit halen.

Bij deze blog wordt er automatisch een Like button + een Tweet knop aangemaakt. Hoe meer mensen een bericht like’n of tweet’n, hoe beter dat is voor mijn blog reputatie. Deze buttons zijn eenvoudig via een Word Press plugin toe te voegen. Als je geen Word Press site hebt zijn er genoeg andere manieren om het net zo te doen als op deze website. Hieronder volgen een paar plugins. Natuurlijk is het ook mogelijk om dit soort plugins zelf te schrijven met PHP, jQuery, Javascript etc. Hieronder volgen een paar kant en klare plugins die je zo in je website toe kunt voegen:

Addthis:

http://www.addthis.com/

ShareThis:

http://sharethis.com/publishers/get-sharing-button

Sexybookmarks WordPress

http://wordpress.org/extend/plugins/sexybookmarks/

Blogplay:

http://blogplay.com/

Tweetmeme:

http://tweetmeme.com/about/plugins

Twitter Widget:

http://twitter.com/about/resources/widgets

Facebook button:

https://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/