Bedrijf en social media

– Ik ben de site nog een beetje aan het indelen en opvullen maar het begin is er –

Wie in 1998 tegen mij had gezegd ‘Like me’ of’ ‘Retweet me’, die had ik vreemd aangekeken. ‘Krabbel me’ kwam nog dichter in de buurt maar dat liet ik in die tijd liever aan katten over.  Nee, wie nu zegt ‘Like’, ‘Retweet’ of ‘Krabbel’, denkt meteen aan Social Media. Voor gewone mensen is het leuk om contact te hebben met andere personen, maar voor bedrijven is Social Media erg belangrijk. Weten zij dit eigenlijk wel

Nee, niet alle bedrijven weten nog niet dat Social Media belangrijk is voor hun bedrijf en dan vooral hun website. De wat grotere bedrijven in Nederland maken er al goed gebruik van.  Zij gebruiken bijvoorbeeld Twitter als klantenservice. Zo hebben Ziggo, KPN, PostNL – om er een aantal te noemen- een webcare. Zij beantwoorden vragen via Twitter of gaan op onderzoek uit na een klacht.

Twitter kun je ook inzetten als je een webshop hebt. Zo kun je je laatste producten automatisch aan Twitter koppelen en Retweet acties houden. Bijvoorbeeld: Retweet dit bericht en maak kans op Product X. Bij Facebook kun je ook een prijzenactie op touw zetten. Zo heb ik met mijn eigen bedrijf, Vette Media, een actie lopen op de facebook page. Iedereen die de pagina ‘liked’ maakt kans op een hostingpakket + een eigen .nl domeinnaam naar keuze. (Dus je kunt ook je eigen emailadres aanmaken).

Tip: Like dus de Vette Media facebook page om kans te maken.

Zoekmachine optimalisatie met Social Media

Tegenwoordig vinden zoekmachines als Google het steeds belangrijker dat bedrijven actief zijn op het gebied van Social Media. Hoe meer volgers je hebt of hoe meer ‘+1’ van Google Plus, hoe belangrijker je website volgens Google. Je bent namelijk niet alleen bezig met het maken van gratis reclame voor je, ondertussen ben je ook bezig met het creërenvan links (Linkbuilding). Dit is ook gebruik maken van Social Media. Hoe meer mensen jouw bedrijf volgen op Twitter en hoe meer ze bijvoorbeeld de Vette Media Facebook page like’n, hoe vaker de link zichtbaar is op het web.  Nodig gerust je vrienden uit om je website te volgen en te like’n. Zet je portfolio op Facebook en plaats af en toe nuttige updates. Maak ook gebruik van Facebook Places. Dit is een feature van Facebook waarbij je kunt inchecken op een plaats (bedrijf, restaurant, supermarkt, park, plantsoen etc).

Wil je meer weten hoe je Social Media in kunt zetten voor je bedrijf of heb je hier hulp bij nodig? Neem dan gerust contact op met Vette Media.