Evernote: Mijn geheugen overal bij me

Wat moest ik ook al weer doen en voor wie? Wat moest er precies gedaan worden? Dat zijn vragen die ik mezelf maar al te vaak genoeg af vraag. Doordat ik veel dingen in mijn agenda heb staan (school, werk, eigen bedrijf) moest ik iets hebben waardoor ik mijn geheugen altijd bij me heb. Of het nu thuis op mijn computer is, of onderweg op mijn telefoon of iPad. Ik moest iets hebben waar ik mijn to do list kon opslaan. Voor alle apparaten heb je een software die je moet installeren, maar nooit vond ik voor de Mac, iPad, BlackBerry en een Windows PC eenzelfde software die mijn geheugensteun kon zijn.

Een paar dagen geleden stuitte ik op Evernote. Dit is een programma voor Mac, Windows, BlackBerry, iPad, iPhone, Android, Windows Mobile en ga zo maar door. Nadat je een account hebt aangemaakt heb je je notities of to do list altijd bij je. Wie gaat er tegenwoordig niet meer zonder mobiel de deur uit? Het enige dat je nodig hebt is internet en één van je gadgets.

Met Evernote kun je al je to do’s in categorieen indelen, zodat je alles iets overzichtelijker kunt houden. Ook is het mogelijk om je notities te delen met andere gebruikers. Dus werk je in een projectgroep of collega’s, dan is evernote ook prima geschikt.

Je denkt vast: met deze features zal er vast een prijskaartje aan zitten. Niets is minder waar, Evernote kun je gratis downloaden op de site.

http://www.evernote.com