Facebook back-up maken

Weinig weten het, maar via Facebook kun je zelf al je data (berichten, video’s, foto’s) downloaden van Facebook zelf. Via paar klikken maakt Facebook  een (digitaal) pakketje voor je klaar. Na enige tijd mailt Facebook je met een URL waarneer het downloaden kan beginnen.

Je ontvangt een .zip bestand van Facebook met daarin een paar HTML bestanden en mappen met foto’s. Alle foto’s zijn netjes gecategoriseerd op fotoalbums.

Facebook data downloaden

1. Klik rechtsboven op de rechter instellingicoon

Facebook Backup Maken

2. Klik op Account instellingen (Account Settings)

3. Onder je algemene informatie staat een zin:  Een kopie downloaden van je Facebook gegevens. (Download a copy of your Facebook data) Als je daarop klikt, krijg je een pagina te zien met een grote groene button.

Facebook back up

 

4. Wanneer er op de groene knop is gedrukt, is het wachten tot Facebook je een mail stuurt om jouw Facebook data te downloaden.