Bellen met je telefoon via je Mac

Vorige week vond Mark Hameetman een super toffe app, die vandaag uit zou komen; Dialogue App. Met de Dialogue App kun je heel eenvoudig bellen met je Mac via je telefoon. Je snapt het al: hier wordt je als computernerd heel erg blij van.

De Dialogue App is met een bestandsgrote van 1,6 MB maar een klein simpel programma, dat voor € 5,99 over de digitale toonbank gaat. Nadat ik mijn iPhone heb verbonden met Bluetooth aan mijn Macbook kan ik telefoneren. Bovenin staat er nu een telefoon en zodra ik daar op klik kan ik een naam of telefoonnummer invoeren. Hij zoekt nu in mijn Contacten die op mijn telefoon staan. Nu druk ik op enter en bel ik gelijk naar degene die ik wil spreken. Tijdens het bellen is er een hele kleine vertraging hoorbaar. Het geluid is oké, zolang je maar een koptelefoon gebruikt.

Een toffe bijkomstigheid is dat ik het gesprek ook kan opnemen. Handig als er een website wordt besproken, zodat ik het altijd nog terug kan luisteren.

Calling

Gebeld worden


Zodra ik gebeld word, verschijnt er een venster midden op mijn scherm. Ik krijg dan de keuze of ik het gesprek wil accepteren of wil wijzigen. Zodra ik accepteer kan ik weer op de knop ’opnemen’ klikken om het gesprek later op te slaan op mijn Mac.

dialogueAppCall

De telefoon kan nu gewoon blijven liggen

Met de komst van deze App blijf ik eigenlijk nog meer achter mijn computer zitten dan dat ik al deed. Ik kan eigenlijk gewoon doorwerken, mocht het desbetreffende gesprek dat toelaten. Ik hoef mijn telefoon niet uit mijn broekzak te halen of van mijn bureau af te pakken. Met een beetje vertraging en met een oké geluidskwaliteit is dit wel een app waar ik enthousiast van wordt.

icon_512x512Dialogue App
5,99
App Store