Sociaal verslaafd

Er gaat geen kwartier voorbij of ik ben niet op Instagram, Facebook en/of Twitter geweest. Het enige moment waarop ik deze sites en apps niet open heb staan, is wanneer ik slaap. Zodra ik de volgende ochtend wakker ben, weet ik precies waar ik mijn telefoon op mijn nachtkastje heb achtergelaten en bekijk ik wat ik allemaal heb gemist in de afgelopen 8 uur. Vaak niets, want iedereen slaapt, of het zijn dronkemansberichten.

Over ongeveer een maand ga ik een paar dagen op vakantie en ga ik een kleine proef aan (vele mensen gingen mij al voor). Zodra ik niet meer in Nederland ben raak ik mijn telefoon alleen nog maar aan om: een telefoongesprek op te nemen, een SMS te beantwoorden of een foto te nemen. Ik zet mijn Mobiel Data uit en ik raak geen Wifi netwerk aan met mijn iPhone. Mijn iPad neem ik als nood mee voor het geval dat er een echt probleem is met mijn klanten en mijn backup komt er niet uit. Mijn iPad zal ook in deze dagen geen app geopend hebben die met Social Media te maken heeft.

Nu wil ik best met een Nokia 3310 gaan rondlopen, alleen ik wil naast mijn Nikon camera ook even snel een foto schieten met mijn iPhone (gewoon een degelijke camera) en om nou met 2 telefoons in een broekzak te lopen lijkt mij ook geen goed plan. Dus oplossingen zijn welkom.

Na 5 dagen zonder social media ga ik mijn verhaal weer opschrijven in een blog, met antwoord op de vraag of het mij zwaar viel of dat het me daadwerkelijk beviel. Waarschijnlijk heb ik een stuk meer van mijn vakantie genoten, dan wanneer ik toch vaak aan Twitter en Facebook zit te denken.

Ik heb er zin in en ben benieuwd!