Een klein probleem: de of het lidwoord

Mijn Nederlands is slecht. Of het nou de huis is, of het huis, dat zou ik in een paar seconden niet weten. Waarschijnlijk heb ik op de basisschool deze informatie nooit toegelaten in mijn hersenen, en daar loop ik nu tegen aan.

Maar problemen zijn er om opgelost te worden, zo ook mijn Nederlands. Afgelopen maandag was het weer zo ver; is het nou de huur of het huur. Ik Google en kom op een woordenboeksite en moet zoeken waar dit nou ergens is te vinden. Het zoeken kan kostbare minuten kosten en toen bedacht ik in 1 klap: Welk Lidwoord.nl.

Ik ben in Nederland niet de enige die de Nederlandse taal niet beheerst en dus ben ik bezig met een website, die snel en eenvoudig laat zien welk lidwoord bij welk zelfstandig naamwoord hoort.

Via OpenTaal kwam ik aan een bestand met heel veel woorden, op dit moment zijn er zo’n kleine 40.000, gecategoriseerd in de- en het-woorden. Maar er moeten nog tienduizenden woorden worden gecatigoriseerd. Gelukkig hebben al een aantal mensen gezegd dat ze wilden helpen, maar mocht je je ook willen inzetten voor dit project, mail dan naar kevin@vettemedia.nl. Indien je misschien al een bestand bezit, waarin alle woorden gecategoriseerd zijn, ook dan mag je mij mailen.

Zelf ben ik ook bezig om alle woorden te koppelen, ik voel me net een kind op de basisschool want ik leer het opnieuw. De site is dus nog lang niet af, maar het leek mij goed om jullie te laten weten waar ik mee bezig ben.

De website is dus: www.welklidwoord.nl

Ik ga snel weer verder: het huis, de huur, het aanbod, het verval, de zoon.