Actiecamera: Rollei Bullet HD Pro

In februari heb ik, na lang wikken en wegen, een actiecamera gekocht. Ik twijfelde vooral omdat ik hem niet heel veel zou gaan gebruiken, eigenlijk alleen maar tijdens de wintersport en misschien af en toe met fietsen. De GoPro vond ik daarom wat te gortig en ging ik opzoek naar een goed alternatief, het werd uiteindelijk de Rollei Bullet HD Pro 1080p.

Drie jaar geleden keek je nog raar op wanneer je een skiier of een snowboarder met een camera op zijn hoofd zag. Maar tegenwoordig lijkt het de normaalste zaak ter wereld en ik deed er ook aan mee dit jaar. Omdat ik nog nooit een filmcamera in handen had gehad wist ik er nog niet heel veel van.

De GoPro viel voor mij direct af, vooral vanwege de prijs. Niet dat hij duur is voor hetgene dat hij kan doen, maar hij zou te vaak in de kast liggen. Daarnaast had ik nog de Contour camera op het oog. Maar deze was ook ruim boven de 200 euro, al vond ik het GPS feature wel tof.

Uiteindelijk kocht ik dus de Rollei Bullet HD 1080p camera. Hij filmde op 1080p 30 frames per seconden. Tijdens de wintersport heb ik alles op 720p gefilmd om zo 60 frames per seconden te filmen.

Bij de camera wordt een afstandsbediening geleverd, zodat je tijdens het skiƫn makkelijk kan opnemen of de camera uit kan zetten. Naast de afstandsbediening, krijg je ook allerlei snufjes mee om de camera te bevestigen aan bijvoorbeeld een helm, fiets en of auto. Aan het eind van dit artikel zie je welke prodcuten er meegeleverd wordt in de doos.

Tijdens de wintersport heb ik er lekker meegespeeld, en met iMovie een aantal fragmenten in elkaar gezet. Zie hieronder het resultaat.

[youtube width=”602″ height=”350″ video_id=”5OQFcK7QeO4″]

Meegeleverd in de doos:
1x BulletHD Mount Adapter
3x Universal Mount Adapter
3x Strap Mount voor bril
1x Surf Expansion
1x Zelfportret Mounting
1x Waterproof Achterklep
6x Rubber O-ring
8x Adhesive Mount
2x Adjustable Silicon Straps
1x Li-Ion accu 850mAh
1x Zekeringskoord
1x Hand Safety Strap
1x Oplader
1x USB-kabel
1x Siliconenvet
1x Soundcap
1x Handleiding
1 Jaar Fabrieksgarantie