Twee weken geen Social Media in mijn leven

Ik was verslaafd, echt verslaafd aan Social Media. Zodra ik maar iets nuttigs had getypt op mijn scherm, mocht ik van mijzelf weer naar Facebook of Twitter. Afgelopen twee weken heb ik het mijzelf verboden om ook nog maar 1 stap te zetten in de Sociale Digitale wereld. Ik leef nog en eigenlijk niemand heeft mij gemist, en ik niemand.

De reden waarom ik mijzelf wilde testen lees je in deze blog. Ik moest gewoon minderen, veel minderen. In mijn internetbrowser had ik Google Nanny geinstalleerd zodat ik websites zoals Facebook en Twitter kon blokkeren. De eerste dagen viel het mij pas op hoevaak ik eigenlijk Facebook of Twitter zou hebben bezocht.

Op mijn iPhone had ik een speciale map aangemaakt waar ik alle Social Media apps in propte. Normaal gesproken stonden deze apps gewoon op mijn eerste pagina, maar nu moest ik 2 stappen extra zetten om er te komen. De notificaties stonden uit dus het leven zonder Social Media kon beginnen.

Ik voelde me de afgelopen twee weken vrij en deed dingen waar ik normaal ‘geen’ tijd voor had. Denk hierbij aan middagdutjes, koelkast schoonmaken en nadenken over toffe dingen die ik nog wil doen met Vette Media.

Facebook heb ik totaal niet gemist. Twitter op sommige punten wel. Vooral de nieuwswaarde die mijn timeline leverde vind ik behoorlijk belangrijk. Zo ook de sportuitslagen. Ik volg behoorlijk veel sporten dus ik las het de dag daarna via de AD-krant of via een nieuwssite.

De afgelopen 2 weken heb ik dus behoorlijk veel sites bezocht om op de hoogte te blijven van verschillende dingen. Denk hierbij aan NU.nl, AD, Telegraaf, CyclingOnline en Sporza, maar ook het ouderwetse Teletekst was weer een favoriet.

Net voordat ik op vakantie ging, wilde ik nog even wat met KPN regelen via de Twitter-Webcare. Dat ging dus niet en stond ik ouderwets in de wachtrij tot dat ik aan de beurt was. Normaliter regelde ik tegenwoordig al dat soort zaken via Twitter.

In de afgelopen 2 weken had ik toch wel een paar keer de neiging om iets op Twitter of Facebook te zetten. Nu ik er over nadenk was het voor jullie niet zo interessant om te weten.

Conclusie geen Social Media
Geen Social Media is echt fijn, vooral op de werkdagen zorg ik er voor dat ik tussen 9 en 17 niet op Social Media kan komen via Chrome Nanny, ook mijn notificaties op mijn iPhone staan uit. Twitter was dus een beetje een gemis, wat betreft het volgen van nieuws. De afgelopen 2 weken hebben mij goed laten nadenken over wat ik wel en niet ga posten in het vervolg.

Ik heb mij nooit verveeld, er was altijd wel iets om over na te denken of om te kijken. Tijdens mijn vakanties zal ik sowieso mijn Social Media niet meer aanraken.

De volgende stap? Twee weken geen internet. (Op een vakantie) Dan wordt het pas echt eng.