Recap: Social Media in privé sfeer

Het is nu een kleine zes weken geleden dat ik mijzelf eens ging testen, kijken of Social Media echt zoveel waard was als ik vond. Daarom besloot ik mijzelf twee weken af te sluiten van Twitter, Facebook, Instragram en andere media.

Mensen vroegen zich af waarom ik het deed. Op sommige werkdagen zat ik meer op Facebook, dan dat ik productief aan het werk was. Dat klopt dus niet. Hoe de twee weken zonder sociale media mij bevielen lees je hier. Ik denk dat ik in verhouding tijdens een werkweek ongeveer één hele dag aan het Facebook’en en/of Twitteren was en vier dagen productief aan het werk was, als het niet minder is.

Die tijd heb ik nu wel achter mij gelaten. Doordat mijn browser elke dag van 9.00 tot 17.00 alle Social Media websites blokkeert, word ik niet meer afgeleid door Facebookberichten die uiteindelijk niet eens interessant blijken te zijn.

De twee weken hebben mij dus echt laten realiseren dat een dag zonder Facebook echt niet het einde van de wereld is. Het is, wat mij betreft, daarom iedereen aan te raden om ‘social media vrije dagen’ in te lassen voor die eigenlijk te veel op Facebook zit of andere Media.

Ik heb eindelijk weer vijf productieve werkdagen in plaats van vier.