Goede series

Er gaat geen week voorbij dat ik geen (Amerikaanse) serie heb gekeken. Er zijn de laatste jaren zoveel series voorbij gekomen dat ik sommige moet delen. Ik heb mijn top 5 lijst samen gesteld die het kijken echt waard is. In de omschrijvingen van de series vertel ik geen belangrijke spoilers.

1. Lost (2004-2010)
Mijn nummer 1 is de serie Lost. Op een eiland is een vliegtuig gecrasht en een aantal mensen hebben het overleefd. Op het eiland gebeuren vreemde dingen en ondertussen proberen de overlevenden het eiland te verlaten.

2. Dexter (2006-2013)
Deze serie is net afgelopen, maar wat een serie. Een “doodgewone” man is een seriemoordenaar. Hij vermoordt alleen mensen die voldoen aan de regels van zijn adoptievader.

3. Prison Break (2004-2008)
Al bijna weer 10 jaar geleden begon deze serie. Lincoln komt in de gevangenis, omdat hij verdacht wordt van moord. Zijn slimme broer Michael doet of hij een bank berooft, zodat hij in dezelfde gevangenis terecht komt als zijn broer. Hij heeft een plan om te ontsnappen.

4. Homeland (2011-)
Deze serie heb ik nog niet afgelopen (nu seizoen 3), maar is het kijken waard. Het zegt misschien ook wel iets dat ik twee seizoenen in twee weekenden heb gekeken omdat het behoorlijk spannend was. Een krijgsgevangene wordt terug naar Amerika gestuurd (Nicholas Brody). Carry (werkt voor de CIA) heeft te horen gekregen dat een Amerikaanse krijgsgevangene terug komt als terrorist en ze verdenkt Brody hiervan.

5. Under the Dome (2013-)
Deze serie zet ik graag wat hoger, maar er is nog maar één seizoen uitgezonden, dus is het nog even afwachten hoe het allemaal gaat aflopen. Deze serie heeft een hoog Lost- gehalte. Er wordt op de één of andere reden een doorzichtige koepel geplaatst over een dorp. De mensen er in kunnen er niet uit en er kunnen geen mensen van buiten erin. Verschillende personages gaan opzoek naar de oorzaak van the Dome. Ondertussen komen er opstootjes wat betreft voedsel en water.

Dit is mijn top vijf tot nu toe. Daarnaast kijk ik ook graag naar Suits, Two and a Half Men, New Girl en How I met Your Mother.