Review: Pebble smartwatch

Het was even wachten en twijfelen, maar sinds ongeveer 2 weken ben ik eigenaar van een Pebble Smartwatch. Pebble is een project dat op Kickstarter stond, met als doel geld in te zamelen om een horloge te realiseren dat communiceert met jouw telefoon. Je iPhone of Android telefoon stuurt de notificaties door naar je horloge.

Naast het horloge, ontvang je ook een USB-kabel om je Pebble op te laden via je laptop. De Pebble wordt opgeladen via magneten die aan de andere kant van de oplader zitten. Het is jammer dat de makers van Pebble geen gebruik maken van een mini-USB, aangezien iedereen deze kabel tegenwoordig wel in huis heeft.

Pebble Watch klok
Pebble Watch klok

Via mijn iPhone download ik de Pebble App, zodat zij naar elkaar kunnen communiceren. Met de Pebble App kan ik ook mijn e-mails instellen waarvan ik notificaties kan krijgen en kan ik Watchfaces (Verschillende soorten klokken) installeren op het horloge. Daarnaast kan ik een test SMS sturen om te kijken of de koppeling goed werkt.

Pebble kan notificaties ontvangen van onder andere e-mail, SMS, Hangout, Whatsapp, Twitter en Facebook. De Social Media notificaties staan bij mij uit dus daar krijg ik niks van binnen. Het hele bericht (excl. bijlage) kun je lezen op je Pebble.

Algemene indruk
De Pebble ziet er niet uit als een super duur horloge. Het scherm is goed leesbaar, ook vanaf een afstand. Dit komt door het E-Paper scherm. Het dragen van de smartwatch voel je niet, zelfs een armband kan zwaarder zijn. De Pebble is in verschillende kleuren verkrijgbaar: zwart. grijs, wit, oranje en rood. Zodra ik mijn muziek aanzet via mijn iPhone herkent hij dat en kan ik de muziek op pauze zetten of naar het volgende of vorige nummer klikken.

Daarnaast heeft de Pebble nog een Alarm functie en ook vind je in het menu instellingen om je notificaties aan of uit te zetten of alleen de trillingen. Je zou ook met de Pebble moeten kunnen douchen, maar dat durf ik nog niet aan.

Notificatie SMS
Notificatie SMS

Ook tijdens het sporten kan de Pebble goed van pas komen. Via de Pebble kun je zien hoe lang je loopt, maar ook hoe snel je loopt en hoe ver. Je telefoon kun je dus in je zak houden of via zo’n sportband om je arm meenemen.

Pebble met  Runkeeper
Pebble met Runkeeper

Batterijduur
Een belangrijk aspect voor mij is de batterijduur. Ik wil niet net als mijn smartphone, dat hij elke avond aan de oplader ligt. Gelukkig is het met de Pebble zo dat hij ongeveer een week mee gaat en dat is ook echt zo. Mijn Smartphone gaat ook niet sneller leeg dus dit is voor mij behoorlijk positief. Het opladen duurt ongeveer drie uur. (Van leeg naar helemaal vol).

Conclusie
De Pebble is tof, maar je moet er wel van houden. Voor 150 dollar heb je een horloge in handen dat kan communiceren met je telefoon. Vooral onderweg is de Pebble echt een aanvulling omdat het horloge dan in mijn broekzak zit en ik zo kan zien wie mij belt. Daarnaast lees ik de SMSjes net wat sneller dan wanneer ik eerst mijn telefoon moet pakken en een paar handelingen moet doen voordat ik daadwerkelijk het SMS kan lezen. De batterij gaat ongeveer een week mee, dat is natuurlijk een stuk korter dan een normaal horloge, maar dat kan geen notificaties versturen.

Het is wachten voor mij op een universele smartwatch, of een Apple watch dat meer kan dan de eerste Pebble (Foto’s maken, Siri, GPS-kaart lezen) maar tot die tijd draag ik mijn nieuwe gadget vol trots om mijn pols.

Pebble Watch: www.getpebble.com