Boek: “Een jaar offline”

Lezen doe ik niet graag, maar wel als het onderwerp mij zeer interesseert. Zo heb ik onlangs het boek “Een jaar offline” gelezen. Een boek van zo’n 160 pagina’s dat ik in een dag uitlas. Het boek gaat over een jongeman die een jaar zijn mobieltje en zijn internetleven opzij zet.


Zelf had ik mij ook afgesloten van de buitenwereld, maar dat was maar 2 weken lang en ik was alleen gestopt met Social Media. Bram van Montfoort heeft heel 2012 zonder mobiel geleefd, zonder iPad, zonder laptop en zonder internet. Ik ga de inhoud van het boek verder niet bespreken, maar tijdens het lezen werd ik meegenomen in zijn verhaal en leek het net alsof ik ook geen mobiel bij me had. Ik keek dan ook raar op, wanneer mijn eigen iPhone begon te trillen.

Het was niet alleen voor Bram lastig, maar ook voor zijn familie en vrienden want zij moesten hem dus bereiken via de post of via zijn huistelefoon. Het boek begint in december 2011 en eindigt een paar weken na 31 december 2012. In de tussentijd gaat Bram op vakantie probeert hij contact te houden met volgers via postbrieven.

Het boek is het lezen waard en zet je zelf ook aan het denken of Social Media voor persoonlijk gebruik wel echt belangrijk is.

Een jaar offline
12,50 bij Bol.com