In de krant: had het effect?

Ik stond gisteren in de krant, vanwege WelkLidwoord. In het Dagblad van het Noorden stond een interview , waarin aan me werd gevraagd waarom ik met de website was begonnen en de reden van het bouwen van een app. Wat mij vooral nieuwsgierig maakte was “had dit interview een positief effect op het aantal zoekopdrachten die dag en aantal downloads van de Apps?”

Zelf had ik gedacht dat het niks uit zou gaan maken. Tussen print en digitaal zit nog een heel verschil, maar het tegendeel is bewezen. Waar ik normaal zo’n 100-150 zoekopdrachten had op een dag, lag het aantal aanzienlijk meer. Ik deel graag de cijfers van gister met jullie, omdat ik zelf benieuwd was en misschien jij ook.

Aantal zoekopdrachten: 1290 en normaal 100-150
Apple zoekopdrachten: 496 en normaal 20-40
Apple downloads: 122 en normaal 3-10
Android zoekopdrachten: 303 en normaal 10-30
Android downloads: 72 en normaal 1-3

De krant is hier te lezen, en de App is nog steeds te downloaden; www.welklidwoord.nl