Giant-Shimano: Slechte journalistiek van de Volkskrant.

Er gaan sinds januari steeds meer geruchten dat de wielerploeg Argos-Shimano een nieuwe sponsor krijgt. Ze zullen dan in 2014 Giant-Shimano heten. Eind december werden die geruchten steeds minder en op 30 december registreerde ik giantshimano.nl.

Op maandag 6 januari werden deze geruchten sterker en sterker, vooral door Twitter en andere medium. Daarom besloot ik op 7 januari, puur op de gok, GiantShimano.com te kopen. Al bouw ik websites voor wielerteams en wielrenners, ook ik weet er niks met zekerheid.

Een dag later mailde iemand van de NOS mij, met de vraag of dat ik iets wist, aangezien de domein op mijn naam stond. Maar nee, ik kon hem niet verder helpen.

Weer een dag later (donderdag 9 januar) is de Volkskrant er zeker van, aangezien onder andere de domeinnaam deze week is vastgelegd. Ik glimlach werkelijk van oor tot oor, terwijl ik aan de andere kant denk “wat een slechte journalistiek van zo’n krant”. De NOS mailt mij netjes of dat ik iets weet, maar de Volkskrant heeft nog geeneens gekeken wie de domeinnaam heeft geregistreerd.

Natuurlijk is het raar dat Argos-Shimano, mochten ze Giant-Shimano gaan heten, de domeinnaam nog niet heeft geregistreerd. Dus ik ben bijna zeker dat de wielerploeg een enigszins andere naam zal hebben.

Inmiddels heb ik de domeinnamen GiantShimano.nl en GiantShimano.com doorgestuurd naar VetteMedia en dat leverde dat mij gister meer dan 200 unieke bezoekers op.

We wachten in spanning af tot maandag.