Helweek: Maandag, blij dat ik kan blindtypen…

Het is 5 uur mijn wekker gaat, ik ben (nu al) kapot, maar beneden staan mijn sportschoenen klaar om aangetrokken te worden. Mijn helweek is 10 seconden geleden begonnen en dus gaan we deze week andere dingen doen dan mijn normale gewoontes.

Om 5.20 sta ik al buiten en terwijl het regent mijn ogen zijn nog half dicht, maar gelukkig willen mijn benen wel vooruit. Ik besluit via een omweg naar het Noorderplantsoen te lopen en daar alle heuveltjes op te sprinten en dan weer rustig met een ommetje richting huis. Ik moet namelijk nog een hele week sporten dus om mij nu al helemaal binnenste buiten te trekken heeft ook geen zin.

Ik las, nadat ik mij had opgefrist, nog even het hoofdstuk van maandag door met een groene smoothie. Het hoofdstuk gaat voornamelijk over het veranderen van je gewoontes. Nadat ik het hoofdstuk had uitgelezen vertrok ik naar kantoor. Om 7.45 was ik op kantoor.

Twitter, Facebook, Instagram, NU.nl, AD.nl, sporza.be, WielerPrikbord.nl, al deze websites zijn vanaf nu tussen 8 en 17 uur verleden tijd. Via een plugin blokkeert de browser mijn idiote surfgedrag naar één van deze websites. Het resultaat aan het einde van de werkdag:

Schermafbeelding 2015-07-27 om 15.29.01

De werkdag zelf ging goed en ook al was ik behoorlijk moe, ik bleef gefocust en heb meer gedaan dan normaal. Om half 12 vroeg ik mij heel eventjes af of het al 22 uur was. Mijn ogen wilden zich  maar al te graag sluiten. Een before-lunch dipje noem ik het maar.

Het lijkt wel alsof het tweede deel van ons leven niets anders is dan de som van de gewoontes die we in het eerste deel hebben ontwikkeld – Fjodor Dostojevski

In de middag was ik blij dat ik kan blind typen, want zelfs het bouwen van websites lukt aardig met mijn ogen dicht. De vermoeidheid sloeg soms even toe en dus is het wel fijn om soms met de ogen dicht te kunnen werken.

Maar het thema van vandaag was: Gewoontes. Ik moest bij familie/vrienden/collega’s vragen wat mijn goede en slechte gewoontes waren, hier staan er een aantal op een rij.

Goede

 • Behulpzaam (meerdere keren genoemd)
 • Creatief
 • Duidelijk doel voor ogen
 • Ondernemend
 • Altijd op tijd zijn
 • Sociaal (meerdere keren genoemd)
 • Geduldig
 • Rustig
 • Niet roken
 • Vrolijk
 • Optimistisch
 • Doorzetter
 • Staat altijd klaar voor anderen

Mijn minder goede gewoontes 

 • Sloddervos, niet zo netjes en geordend
 • Vergeetachtig (Meerdere keren genoemd)
 • Snel afgeleid (Meerdere keren genoemd)
 • Slordig
 • Nonchalant
 • Bijna altijd vroeg wakker (noem ik niet slecht)
 • Rommelig
 • Gemakzuchtig/laks
 • Slecht in planningen
 • Verslaafd aan sociale media

Weltrusten!

Dat was een vroeg hardloop rondje. #helweek. Jij al wat gedaan vandaag? #running #pebble

Een foto die is geplaatst door kevindevette (@kevindevette) op