Een leven zonder Google

Wat is Google? Een zoekmachine. De meeste mensen zullen dit als antwoord geven. Mijn antwoord zal eerder zijn ‘een bedrijf dat het leven makkelijker maakt’.  Ik maak gebruik van vele diensten die zij aanbieden. De zoekmachine is maar bij zaak.

Elke minuut maakt mijn mobiele telefoon wel gebruik van mijn Google Contacts (http://contacts.google.com). Mij zul je nooit meer horen zeuren dat ik mijn telefoonnummers moet overzetten. Ik kan contactpersonen toevoegen via de website of gewoon via mijn telefoon. Via het programma Google Sync synchroniseert hij de contactpersonen met elkaar. Ook kan je E-mail programma de contactpersonen ophalen. Naast Google Contacts zorgt Google Sync er ook voor dat ik altijd op afspraak ben. Google heeft namelijk zijn eigen kalender (http://calender.google.com). Ook deze dienst verbindt mijn hardware met elkaar.

Dan is er Google Chrome. Een internet browser die naar mijn mening veel sneller en gebruiksvriendelijker werkt dan Internet Explorer en FireFox. Mocht er ook wat fout gaan, dan sluit hij niet je hele browser af maar alleen het tabje waar het fout gaat. Achter deze alinea kan dan ook een hele grote tip (Lees: nu zo snel mogelijk downloaden) staan.

Voor mijn gemaakte websites maak ik gebruik van Analystic. Deze dienst van Google zorgt ervoor dat alle statistieken worden bijgehouden voor je website.  Van bezoeker tot waar er geklikt wordt op de site aan toe.

Veranderd alles wat Google aanraakt dan echt in goud? Welnee, zo hebben ze de afgelopen jaar Google Wave geïntroduceerd. Maar omdat het niet aansloeg zullen ze daar in december de stoppen uittrekken.

Omdat er een paar mensen na het lezen van mijn blog WhatsApp (wordt link naar vorige blog) hebben geïnstalleerd, hoop ik dat ik ook een aantal mensen heb geholpen met hun telefoonnummers probleem. Of het altijd-te-laat-komen probleem.